Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sc Electromax Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Lampa portabila pentru medii explozive
550 lei
Brand
ELM 01 SD
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Lampa de mina tip ELM01-S/D M2 este o lampa EEx I destinata minelor cu mediilor de lucru potential explozive (Grupa 1), in special pentru minele de carbune. Este realizata in concordanta cu specificatiile standardelor EN 62013-1 si EN 62013-2. Poate fi utilizata in concentratii de metan de sub 2%, fiind un produs din grupa M2. Produsul este destinat sa functioneze in climat temperat cu temperatura cuprinsa intre – 5 C si +40 C.

Lampa are doua parti distincte: acumulatorul si farul, conectate intre ele printr-un cablu de racord. In timpul lucrului farul va fi purtat pe casca iar acumulatorul atasat la centura. Gradul de protectie al lampii este IP 54, ceea ce inseamna ca este protejata la praf fara presiune si protejata la stropi de apa din orice directie. Clasa de protectie la electrocutare este III, avand tensiuni de lucru mai mici de 50 V.

BATERIA - Utilizeaza trei celule cilindrice ermatice de tip NiCd sau NiMh functie de autonomia dorita, inchise intr-o carcasa de policarbonat. Lampa este prevazuta cu protectii contra scurt-circuitelor, supra incarcarii, supracurenti si protectie termica. Aceste protectii sunt in acumulator si in capacul acumulatorului.

FARUL - Farul utilizeaza un LED alb LUXEON STAR lambertian de 1 W, pentru sursa principala de lumina si trei LED-uri de inalta intensitate pentru sursa secundara de lumina. Farul are trei LED-uri albe in mijloc, un LED rosu in stanga si unul verde in dreapta. Aceste LED-uri sunt utilizate si la semnalizarea starii lampii. Sunt cinci faze de lucru, care pot fi schimbate din buton. Pentru a schimba faza de lucru, trebuie apasat butonul iar lampa va incepe un ciclu in care in primii trei pasi se schimba nivelul de iluminare (LED-ul mare, LED-urile mici, toate LED-urile) iar in pasul al patrulea se aprind toate LED-urile mici pentru a indica nivelul autonomiei lampii. La al cincilea pas LED-urile se sting, lampa intrand in faza de asteptare. Aces ciclu se executa atat timp cat butonul este apasat. Pentru a selecta un mod de lucru se elibereaza butonul in momentul cand lampa a ajuns in faza dorita.
CABLUL cuprinde 3 conductori flexibili multifilari, are ca element central, o sfoara, ce asigura rezistenta la solicitarea de tractiune a cablului. Conductorii sunt infasurati in jurul elementului de tractiune astfel incat in cazul solicitarii la tractiune tot efortul este preluat de sfoara. Mantaua cablului este rezistenta la temperaturi inalte si al acizi grasi, fiind realizata din cauciuc siliconic, care ii confera de asemenea o foarte buna elasticitate.
Din Gura in Gura